A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобуялицька cільська рада
Одеська область Березівський район

22 червня, день скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Дата: 22.06.2021 12:31
Кількість переглядів: 595

Сьогодні, 22 червня, в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Саме 22 червня війська нацистської Німеччини без оголошення війни перейшли кордон Радянського Союзу і почали захоплювати території.

Бої німецько-радянської війни є одними з наймасштабніших у воєнній історії ХХ століття. Війна супроводжувалася жорстокістю, масштабними руйнуваннями населених пунктів, знищенням великих груп населення, депортаціями тощо. Близько третини усіх загиблих у Другій світовій війні припадає на німецько-радянську війну. Перебіг війни зумовив поразку Німеччини, а з нею усіх країн Осі у Другій світовій війні.

За підрахунками інституту історії України НАН України, в лавах Червоної армії загинуло 3,5–4 млн українців, у партизанських формуваннях — від 40 до 60 тис., у загонах ОУН та УПА — понад 100 тис. Прямі людські втрати України, за оцінками цього інституту, становлять 8–10 млн, демографічні — 10–13 млн осіб.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про воїнів-визволителів, які вигнали ворога з нашої землі та здобули перемогу в цій жахливій війні.

У цей день ми згадуємо тих, хто загинув на полі брані, кого нацисти замучили в концентраційних таборах. Ми вшановуємо фронтовиків, трудівників тилу, вдів і дітей війни, усіх тих, хто день за днем наближав Велику Перемогу.

Вічна пам’ять загиблим. Честь і слава живим героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора