A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобуялицька cільська рада
Одеська область Березівський район

Засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати

Дата: 16.06.2021 14:30
Кількість переглядів: 619

 

16 червня 2021 року відбулося засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати на території Великобуялицької сільської ради ( голова комісії Ілля Радославов). На дане засідання були запрошені жителі громади, які займаються діяльністю та на даний час офіційно не оформлені. Присутні обговорили нагальні питання стану проведення роботи з легалізації трудових правовідносин, своєчасної, повної сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, а також виявлення порушень в сфері трудових відносин.

Виступаючі ( Староста смт Петрівка- Єргієв Ю.І.,нач. фінансового відділу Н.О. Яциківа) наголосили, що легалізація заробітної плати та зайнятості населення є загальною проблемою, яку слід вирішувати спільно. Адже нелегальна зарплата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджету та державних соціальних фондів тощо. Її виплата без сплати встановлених податків i зборів є грубим порушенням Законів України, що підпадає під адміністративну та кримінальну відповідальність.

Саме тому, одним із вагомих напрямків діяльності органів місцевого самоврядування є належний захист трудових прав працівників, легалізація трудових відносин та детінізація заробітної плати.

У ході засідання його учасники внесли слушні пропозиції стосовно поліпшення даного напрямку роботи активізувати роз’яснювальну роботу з населенням та роботодавцями із залученням засобів масової інформації, зокрема, висвітлення на офіційному вебсайті сільської ради, підготувати звернення до керівників підприємств та установ про неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з трудових відносин, а в подальшому запрошувати їх на засідання робочої групи та інші.

Підсумовуючи роботу засідання комісії, І.І. Радославов зазначив, що праця - це основа життя і процвітання суспільства, а офіційне укладання трудових відносин, виплата належної заробітної плати - це норма соціальної захищеності кожного працівника, який і є творцем матеріальних благ родини, громади, держави в цілому.

Отож, пріоритетним напрямком роботи даної комісії залишається вжиття системних, невідкладних заходів, у межах наданих повноважень, спрямованих на підвищення рівня заробітної плати та соціальної захищеності кожного члена громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора